Letnji Teen Kamp

Read more

 

Letnji Teen Kamp Kompjuterske Grafike

Leto 2020, Crater Training Center

 

Zdravlje naših polaznika i zaposlenih je na prvom mestu. U skladu sa trenutnom zdravstvenom situacijom pridržavamo se svih preporučenih mera zaštite protiv virusa u našim prostorijama i učionicama. Kursevi se pohađaju u malim grupama sa ograničenim brojem polaznika koji su u prostoru razmešteni sa bezbednom distancom. Obezbeđena su antibakterijska sredstva, asepsol, maske i rukavice. 

Uvod u stvaranje 3D i video sadržaja!

Letnji teen kamp kompjuterske grafike u Crater Training centru je namenjen tinejdžerima uzrasta od 12 do 16 godina. Tokom kampova će svakodnevno u periodu od 2 nedelje učestvovati na našem programu, družiti se i imati priliku da nauče Illustrator i After Effects. Polaznici će steći osnovu za prekopotrebne veštine za digitalni i online svet, upoznaće se sa stvaralačkim procesom od početka do kraja i zaroniće u – svet vizuelnih efekata.

 

 

Spoj fizičkog i digitalnog, od ideje do završnog rada

Naš tim vodi polaznike kroz proces od ideje do završnog rada, od fotografisanja ili snimanja sopstvenog videa do pripreme radova za kačenje online! Šta jedan kreativni proces obuhvata, kako se unapređuje početna ideja i gde se sve pronalazi inspiracija – sve su to teme kojima ćemo se baviti.

Pored učenja softvera, u okviru kampova su organizovane filmske projekcije u našem bioskopu, obilazak Crater studija, upoznavanje sa produkcijskim okruženjem i VFX artistima, obilasci gradskih kulturnih institucija, likovne radionice i druge aktivnosti! Nakon kampa će polaznici moći sebe da zamisle u kreativnim industrijama kao što su vizuelni efekti za film i televiziju, animacija, dizajn video igara, arhitektonska vizuelizacija, industrijski dizajn, scenografija, grafički dizajn, web dizajn i mnogim drugim zanimanjima budućnosti koje spajaju tehnologiju i kreativnost.

 
 

Kamp se održava od 3. do 14. avgusta, u ciklusu od po dve nedelje, radnim danima od 9-16h.

Lokacija: Knićaninova 3/1, Dorćol , Beograd
 
Termini održavanja po ciklusima:
 
Ciklus :   3. avgust - 14. avgust (Illustrator i After Effects)
 
 
 
Cena po ciklusu u učionici: 330 eur u dinarskoj protivvrednosti. Cena sa kompletnim, kuvanim ručkom 390 eur. Mogućnost plaćanja u II rate, prva se plaća pri upisu. Za plaćanje unapred 5% popusta. 
Popusti: drugo dete 20%, za drugi ciklus 20%, drugo dete, drugi ciklus 30%..
 
Cena po ciklusu online: 215 eur u dinarskoj protivvrednosti. Mogućnost plaćanja u II rate, prva se plaća pri upisu. Za plaćanje unapred 5% popusta. 
Popusti: drugo dete 20%, za drugi ciklus 20%, drugo dete, drugi ciklus 30%.. 
 
Broj mesta je ograničen na petoro dece po ciklusu u učionici i petoro online. Program kampa je organizovan svakim danom od 9:00 do 16:00, sa mogućnošću dolaska u 8:00 i odlaska u 17:00 za decu koja dolaze u učionicu na kamp. Za decu koja će kamp pratiti online, nastava je organizovna po 3 školska časa svakog dana.  
 
Deci će biti obezbeđen ručak (supa/čorba, kuvano jelo sa mesom/meso sa prilogom od povrća, salata, hleb, domaći ice tea/domaći sok od zove), i dve užine - prepodnevna i popodnevna, u vidu voća, zdravih grickalica. Deca doručkuju kod kuće.
 
Sve informacije o kampu i rasporedu programa i aktivnosti možete dobiti na telefone:
 
381 11 411 8844
381 62 840 1100
 
 

LINK DO PRIJAVE ZA KAMP

 

 

Svaki ciklus kampa se realizuje kroz timski rad na jedinstvenom projektu, a teme ciklusa se razlikuju u zavisnosti od programskog paketa koji će polaznici savladati. Ciklusi su podeljeni na teorijski, praktični i istraživački deo, a učesnici kampa će se kroz predavanja i praktični rad sa mentorima približiti digitalnim i klasičnim stilovima umetnosti i razumeti koliko se digitalna umetnost zapravo temelji na onoj tradicionalnoj.

Prateći deo aktivnosti se odvija u prirodi, kao što je Kalemegdan, Pančićev park i kej 25.maj.

 

U jedan ciklus kampa od dve nedelje uključeni su:

•Učenje i rad u softveru koji je definisan za svaki ciklus

•Likovne radionice

•Posete kulturnim institucijama

•Boravak u prirodi

•Filmske projekcije u bioskopu Crater škole

•Obilazak Crater studija

•Svakodnevni obroci

Po završetku kampa, svako dete dobija sertifikat o pohađanju letnjeg kampa Crater Training Centra, kao i međunarodno priznati Autodesk ili Adobe sertifikat o odslušanom kursu. 

Zdravlje naših polaznika i zaposlenih je na prvom mestu. U skladu sa trenutnom zdravstvenom situacijom pridržavamo se svih preporučenih mera zaštite protiv virusa u našim prostorijama i učionicama. Kursevi se pohađaju u malim grupama sa ograničenim brojem polaznika koji su u prostoru razmešteni sa bezbednom distancom. Obezbeđena su antibakterijska sredstva, asepsol, maske i rukavice. 

 

ZAŠTO izabrati letnji kamp Crater Training Center-a!

Crater Training Center se zadnjih 7 godina bavi edukacijom u oblasti vizuelnih efekata i kompjuterske grafike za odrasle i za tinejdžere. Škola je nastala iz inicijative Crater studija, jednog od najpoznatijih domaćih studija za vizuelne efekte i animaciju na filmu i televiziji, sa preko 15 godina iskustva u radu na svetskim naslovima. Crater training centar se od trenutka osnivanja pa do danas bavi negovanjem zajednice, pružanjem podrške za učenje i kreativni napredak kroz veliki broj organizovanih aktivnosti za decu i srednjoškolce, otvorenih vrata, događaja i konferencija. Kroz svoju posvećenost i trud, naš centar nastoji da kreativna zanimanja u oblasti kompjuterske grafike približi mladima. Veštine koje tinejdžeri stiču na kursevima u Crater školi podstiču kreativnost, socijalizaciju i timski duh koji im pomažu da prepoznaju i razvijaju svoja interesovanja i sa samopouzdanjem u nekom trenutku odaberu čime će se baviti u životu.

 

LINK DO PRIJAVE ZA KAMP

 

 

Sa vašom decom vreme će provoditi:

 

Milka Ostojić, animator kampa

Milka Ostojić, akademska slikarka i likovni pedagog. Počela je da slika u svojoj petnaestoj godini. A svoje brazovanje je započela u Likovnoj Školi u Kraljevu kao prva generacija novo otvorene škole. Završila je Osnovne i Master studije na Akademiji likovnih umetnosti u klasi prof. Slobodana Roksandića. Učestvovala je na mnogobrojnim grupnim izložbama. Njena dela krase mnoge zidove privatnih kuća. Ima svoju malu oazu, školicu slikanja “likovna stvraonica” u kojoj se predano daje svim uzrastima. Svoje znanje je nadogradila kursevima Marije Montesori kao i NTC sistemom Ranka Rajovića. Radeći sa decom najnižih uzrasta razvila je veliko strpljenje i pažnju u procesu rada koja je potrebna svima koji žele da stvaraju umetnost. Za nju je najvažnije da probudite dete u sebi jer ono oslobađa kreativni potencijal. Njen zadatak je da vas podstakne u tom jedinstvenom doživljaju umetnosti. Vaši uspesi su i njeni uspesi. Digitalna umetnost je zavladala današnjicom. Na svakom koraku je, na svakom ćošku, svuda oko nas. Prosto ne možemo da zamislimo današnjicu bez piksela, fotografije, animacije, nekog digitalnog efekta. Da bi ona imala tu snagu koju danas ima treba nam minimum znanja likovnih elemenata, kompozicije, kontrasta i proporcija. Ja sam tu da na što lakši i spontaniji način uočimo te osnovne likovne elemente i upotrebimo ih na najbolji mogući način. Kad ih naučite, vi vladate njima , kombinujete, kreirate, komponujete i stvarate nove i najoriginalnije ideje. 

 

Marija Rakić Lovrić, koordinator za nastavu kampa

Marija Rakić Lovrić, Koordinator za nastavu u Crater Training Centru, diplomirani etnomuzikolog master, sa dugogodišnjim iskustvom rada sa decom kako u osnovnim i srednjim, srpskim i internacionalnim školama kao nastavnik muzike, a takođe iskustva u radu sa decom ima i u okviru rada u sektoru nevladinih organizacija, pri kojima je organizovala radionice i festivale za decu koji se tiču muzike, umetnosti, kulture, edukacije  (GroArt fest, Kultura za početnike, Dani evropske baštine); 

 

Vladan Djiri Vasiljević, predavač na After Effects kursu 

Vladan Djiri Vasiljević je multidisciplinarni digitalni umetnik iz Beograda sa vise od devet godina iskustva u industriji zabave i vise od pet godina iskustva u filmskoj industriji.

On takodje četiri godine drži različite kurseve i profesionalne treninge za motion graphics i postprodukciju za tinejdžere i odrasle, a neka od imena sa kojima je na tom planu sarađivao su: Kulturni Centar Baraka, Mikser Festival, Nordeus, Games Up Konferencija, FRKA Filmska Radionica Kragujevac, SVA Marketing Agencija.

Trenutno radi kao freelance Digitalni Kompozitor i Motion Graphics umetnik i kao predavač u Crater VFX Trening Centru. Hobi su mu gejming, filmovi, DJ-ing, grafičke novele, stripovi, ulična fotografija, motion graphics i 3D.

 

Stefan Lakić, predavač na Illustrator kursu

U toku studija na Akademiji Umetnosti Beograd, odsek Filmske i TV kamere, radio je u filmskoj industriji kao asistent kamere i kamerman. Takođe je dobio nagradu za najboljeg studenta 2005/2006 školske godine i kasnije je dobio stipendiju grada Beograda za mlade talente. 2010-te postaje član Udruženja Filmskih Umetnika Srbije (UFUS), zahvaljujući radu na kratkim dokumentarnim filmovima kao direktor fotografije. 2013-te stiče svoju master diplomu na Univerzitetu Umetnosti u Bremenu u Nemačkoj- Master Umetnosti iz digitalnih medija. Studiranje u Nemačkoj je bilo podržano stipendijom nemačke vlade, DAAD. Posle prakse u Lifestream Creations GmbH u Bremenu, u Nemačkoj, vratio se u Beograd i počeo je da radi kao frilenser u oblasti grafičkog dizajna. 2017-te stiče svoj Adobe Expert sertifikat, za Adobi Illustrator.
Trenutno predaje Adobe Illustrator u Crater VFX Training Center.

 

Stefan Plavšić, predavač na Maya teens

Ja sam diplomirao na Univerzitetu Metropolitan, smer Interaktivni dizajn, a završio sam master studije 3D modelinga u VFX Školi animacije u Barseloni.
Nakon toga sam radio kao frilenser sve do zaposlenja u Krater studiju na poziciji 3D umetnika, gde sam ostao godinu dana. Potom mi je ponuðeno mesto nastavnika u Krater VFX školi gde od tada predajem Maya-u. Takoðe sam vlasnik kompanije koja je izbacila PhotoLoot aplikaciju za takmièenje u fotografiji.
Oduvek sam voleo da igram video-igre i da gledam anime i filmove, što je igralo veliku ulogu u mom opredeljenju za 3D modelovanje i VFX industriju.

 

 

Kurs je dobar za one koji tek uče Photoshop, i preporučila bih ga svakom ko želi da uči klasičnom obliku nastave.

Katarina Mirčić, Teen Photoshop, 2019

 

Puno se nauči, profesor je izuzetno pristupačan i rado odgovara na pitanja ako je potrebno i više puta, vlada opuštena i prijatna atmosfera tokom časova i preporučila bih kurs svima koje zanimaju slične teme.

Natalija Nikolić, polaznica, kurs Teen Maya, 2019

 

Odlični predavači, fantastičan prostor i oprema, znanje nakon kursa na zavidnom nivou.

Jelena Petković, roditelj, kurs Teen Maya 2018

 

Zahvaljujem se na diplomi uz moj lični komentar da je meni kurs  dosta značio u savladavanju novih veština. Zadovoljan sam predavačem i uslovima kursa,a voleo bih i da imam prilike da svoje znanje primenim na nekom konkretnom zadatku. Sa nestrpljenjem očekujem novi kurs.

Andreas Rukovski, polaznik, kurs Teen After Effects, 2017

 

Kurs je bio odličan i zanimljiv, Maya je odličan program za modelovanje 3D objekta, takođe nas je predavač Stefan Plavšić odlično upoznao sa ovim programom. Odlična saradnja sa ostalim polaznicima kursa i stvarno nemam nikakve zamerke. Ko želi da se bavi ovim poslom, ovo je prava stvar za njega/nju!

Miloš Mihajlović, polaznik, Teen Maya, 2017

 

LINK DO PRIJAVE ZA KAMP

 

 

Copyright © 2018 Crater Studio All rights reserved
Welcome! This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website (Privacy Policy Cookie Policy ) .